Møt familien Cartmell, en familie på fire som bor i hjertet av København. Helena og Lee jobber begge i kreative yrker mens de sjonglerer livet med to barn i byen. Vi spurte Helena om å dele noen øyeblikk fra helgen deres i Sør-Sverige, så bli med oss – det er bare en tur over broen …

Del 4: Små eventyr

Vårt lille mannskap på fire kom seg frem til sydkysten av Sverige! Vi var alle enige om at vi bare skulle utfordre vinden og regnet, og utforske litt mens vi hadde bilen.

Vi krysset broen fra Danmark (med høy musikk) og etablerte oss i sommerhuset vårt. Pakke ut, massevis av kaffe for de voksne, og leking/slossing for barna. De lange, late frokostene på lørdager og søndager er favorittene mine. Vi tok oss også tiden til å planlegge hva alle ville gjøre, og gjett hva – for en gangs skyld var vi alle enige.

Vi pakket lunsj og en termos full av varm kaffe, og dro ut på tur! Det blåste ordentlig, så vi pakket også med oss en av barnas favoritter – dragen. Det første stoppestedet var like ved, men med en helt fantastisk utsikt, og med massevis av plass der barna kunne løpe rundt. Vi tok lunsjen der, og nøt maten bak i bilen. Dette minner meg så mye om de små turene jeg hadde med familien da jeg vokste opp. Jeg vet ikke, men det virket som om alle var på biltur overalt den gangen (…og med «den gangen» mener jeg 80-tallet). Vi dro til og med på campingtur i åttitalls-Volvo-en vår – men jeg er ikke helt sikker på om det regnes som camping?

Vel, vi hadde ikke planlagt noen overnatting denne gangen, så det var tid for å dra!

Dragen er en populær ting i familien vår, året rundt, regn eller solskinn. Det er ganske utrolig å se den høyt der oppe på himmelen, bare for å stupe i sanden med nesen først 10 sekunder senere… Nei, men virkelig, det er en så enkel ting, og barna bare elsker den! Du burde prøve det, du også.