FAQ

Her finner du svar på vanlige spørsmål om våre produkter

IZI KID X3 I-SIZE

 Belt Guard

 • I ECE R44-04-regulativet, som er eldre enn UN R129, finnes det ingen godkjenningsprosedyrer for slike produkter.

 • For å bli UN R129-godkjent, må Belt Guard tilfredsstille strenge spesifikasjoner for størrelse, funksjonalitet og også hvor enkel den skal være å åpne. Og, selvsagt, siden et produkt som Belt Guard kun kan godkjennes som en del av en bilbarnestol-godkjenning, må den passere UN R129s kollisjonstester.

 • Belt Guard er kollisjonstestet som en del av UN R129-godkjenningen, noe som innebærer frontkollisjons-test i 50 km/t. I tillegg har vi gjennomført våre egne kollisjonstester av Belt Guard på samme måte som vi har gjort med våre øvrige tilbehør: I en frontkollisjons-test i 70 km/t.

 • Nei, BeSafe Belt Guard skal kun benyttes med BeSafes småbarns-bilstoler.

 • Om det er nødvendig, kan Belt Guard også åpnes av en voksen om internbeltene fortsatt er festet og strammet. For å gjøre dette, må du presse skulderbeltene tettere sammen, slik at det blir mindre spenning på Belt Guard. Da kan du rotere den høyre siden litt opp og den venstre siden litt ned, og deretter trekke de to delene fra hverandre.

 • Belt Guard kan kun åpnes når internbeltene ikke er strammet, eller når internbeltene er løsnet fra beltelåsen. Når du gjør dette, vil Belt Guard ofte åpnes automatisk. Om den ikke åpnes av seg selv, kan du enkelt rotere den høyre siden litt opp og den venstre siden litt ned, og trekke de to delene fra hverandre.

 • På BeSafes småbarns-bilstoler finner du borrelås under skulderpolstringene. Åpne nedre del av borrelåsen og fest hver del av Belt Guard mellom borrelåsen ved skulderpolstringene. For den rette vinkelen, pass på at formen til borrelåsen på Belt Guard-delene følger formen til borrelås-stripene på skulderpolstringene. Juster Belt Guard så den er inntil nedre kant på skulderpolstringene. Etter at du har festet Belt Guard-delene, fest borrelåsen for skulderpolstringene godt igjen.

IZI PLUS X1

 • Du kan justere beinplassen til bilbarnestolen ved å bruke skrallen for å skyve frontbøylen lengre vekk fra bilbarnestolen. Husk at det verken er ukomfortabelt eller farlig for et barn å sitte med bøyde ben, de foretrekker faktisk ofte å sitte med bena bøyd – å ha de i kryss, eller å lene de mot bakseteryggen.

 • Denne nye generasjonen SIP+ har en nydesignet festemekanisme, som gjør den enklere å feste og å ta av.

 • Det er kun front-kollisjonsputene som er farlige for bilbarnestoler, siden de blåses opp inn i passasjerdelen i bilen. Alle typer sidekollisjonsputer og kollisjonsgardiner hindres fra å trenge inn i passasjerrommet i bilen, og påvirker dermed ikke bilbarnestolen på noen negativ måte. Derfor skal de forbli aktiverte.

 • Når en bilbarnestol står i kontakt med bilens interiør, blir den støttet av bilinteriøret om en ulykke skulle skje, noe som gir optimal kollisjonsbeskyttelse. Når dette ikke er mulig å få til, er det best å skape god avstand mellom bilbarnestolen og interiøret, for å unngå et sammenstøt med bilens interiør om det verste skulle skje, og bilbarnestolen beveger seg i bilen. Merk imidlertid at dette er anbefalinger for den ideelle monteringen. Om ikke noen av plasseringene er mulig å få til i din bil, går det også an å montere bilbarnestolen så nært opptil det ideelle som mulig.

 • Barn er svært mye mer fleksible enn voksne, så at noe ser ukomfortabelt ut for oss voksne, betyr ikke at det er ukomfortabelt for barn.
  Mange barn synes faktisk det er mer komfortabelt å sitte i en bakovervendt bilbarnestol, siden de da kan hvile bena mot bakseteryggen. Når de sitter fremovervendt, vil barnas ben dingle ned, noe som fører til belastninger på ledd, muskler og ben.
  Du kan jo forestille deg å sitte på en stol uten å ha bena dine på noen fotstøtte, men at de må dingle i løse luften. Dette blir vanligvis ganske ukomfortabelt for voksne etter en stund.
  Det er fem ganger sikrere å sitte bakovervendt enn fremovervendt, og vi anbefaler at barnet ditt sitter i den absolutt sikreste posisjonen – i en bakovervendt bilbarnestol – så lenge som mulig.

 • I tillegg til de tre innebygde hvileposisjonene, byr iZi Plus X1 også på den spesielle monteringsmetoden som tillater delvis «svevende» montering i bilen. Med denne monteringsmetoden kan bakre del av bilbarnestolens base – den enden som er ved antirotasjonsbøylen og bilens seterygg – være i luften, over bilens sittepute, noe som lar deg utjevne skrå bilseter. Det som er viktig for denne monteringsmetoden, er:
  – Den andre enden av basen, som er mot støttebenet, må hvile mot bilens sittepute. Bilbarnestolen skal ikke være fullstendig «svevende» over bilens sittepute.
  – Støttebenet må ha minst 90 graders vinkel mot bilens gulv, eller peke noe fremover i bilen mot forsetet. Støttebenet skal aldri peke mot bilsetet bilbarnestolen står montert på.
  – Frontbøylen (antirotasjonsbøylen) må presses fast inn mot seteryggen på bilsetet, slik at du ikke klarer å flytte på bilbarnestolen når du skyver på den.

 • Stram internbeltene ekstremt godt, slik at du ikke lenger klarer å lage en brett på beltene. Når du strammer internbeltene, pass på så barnet sitter riktig og godt mot ryggstøtten.

 • Vekten til denne bilbarnestolen er +/- 12 kg.V

 • D x B x H: 65 x 45 x 56 cm
  Høyde med hodestøtten i høyeste posisjon: 63 cm

 • iZi Plus X1 er godkjent etter ECE R44-04, som kun har vekt-begrensninger. Fra et praktisk perspektiv anbefaler vi at man venter med å ta i bruk BeSafe iZi Plus X1 til barnet sitter på egenhånd, noe som vanligvis skjer rundt 6 måneder. Noen ganger kan barn bruke den allerede tidligere enn dette, men snakk med din lokale forhandler direkte om dette.
  Brukstiden er over når barnet når 25 kg, om barnets skuldre ikke lenger får plass under hodestøtten i høyeste stilling, eller når toppen av ørene når toppen av hodestøtten.

 • BeSafe iZi Plus X1 kan brukes opp til maksimalt 25 kg. Det er ingen minimumsgrenser for vekt.

 • Vi anbefaler at man ikke begynner å bruke BeSafe iZi Plus X1 før barnet kan sitte oppreist på egenhånd, noe som vanligvis er rundt 6 måneders alder. Noen ganger kan barn begynne å bruke bilbarnestolen enda tidligere, men snakk med din lokale BeSafe-forhandler om dette først. iZi Plus X1 er godkjent opptil 25 kg, noe som betyr rundt 5 år, basert på gjennomsnittlige verdier. Husk at dette kun er en gjennomsnittlig alder, og verken begrenser eller garanterer brukstiden. iZi Plus X1 skal ikke brukes lenger når barnet har nådd 25 kg, om barnets skuldre ikke lenger får plass under hodestøtten i høyeste innstilling, eller når toppen av ørene til barnet når øvre kant på hodestøtten.

 • Du kan justere benplassen på iZi Plus X1 ved å bruke skrallen for å presse antirotasjonsbøylen videre vekk fra bilbarnestolen. Husk også på at det verken er ukomfortabelt eller farlig for barnet å sitte med bøyde ben – de foretrekker faktisk ofte å sitte slik, uten å strekke ut bena, men å ha de i kryss eller mot ryggstøtten på bilens sete.

 • Ja, Child Seat Cover kan brukes over, eller under, den nye bodyhuggeren.

 • Ja, bodyhuggeren kan vaskes. Vaskeanvisningen står på bilbarnestolen din.

 • Vår anbefaling er å ta vekk bodyhuggeren når barnet er rundt to år, men for noen barn kan den også tas vekk tidligere – eller være der i lengre tid. Om du er usikker på om du bør fortsette å bruke bodyhuggeren, anbefaler vi at du lar barnet ditt prøvesitte bilbarnestolen både med og uten, og sammenlikne hvilken variant som gir best plassering av internbeltene over barnets kropp.

 • Denne nye generasjonen SIP+ har en nydesignet festemekanisme, som gjør den enklere å feste og å demontere.

 • SIP+ er en ekstra sikkerhetsfunksjon som monters på siden av BeSafe-bilbarnestolen. Den er konstruert for å absorbere energi, og reduserer belastningen på barnets nakke og hode på to måter: Først reduserer SIP+ avstanden mellom bilbarnestolen og bildøren, og korter dermed inn bevegelsen ved en sidekollisjon, noe som resulterer i mindre belastning på barnet. I tillegg fungerer SIP+ som en bils deformasjonssoner, og absorberer energi.

 • Den nye bodyhuggeren er enda mykere, og med unike skum-innlegg som gir særlig de aller minste barna bedre støtte, og en enda mer komfortabel sitteposisjon.

Byta till nästa bilstol

IZI FLEX FIX I-SIZE

 • Ja, med hoftebelteføringen plasseres hoftebeltet riktig over barnets kropp. Dette er den sikreste løsningen. Det forhindrer at barnet i verste fall kan skli under bilbeltet og ut av beltestolen, og gir også barnet en optimal sittestilling der bilbarnestol-skallet kan fungere optimalt. Ved bruk av iZi Flex FIX i-Size med hoftebelteføring, plasseres kjøretøyets hoftebelte over kroppens kraftigste og sterkeste deler – og ikke over den myke magen.

 • iZi Flex FIX i-Size er godkjent i henhold til UN R129-02 uten ekstra SIP+ eller SIP-bøyler (på siden mot midten av bilen). SIP-bøylene og SIP+ forbedrer ytelsen ved sidekollisjon og bør alltid brukes på kjøretøyets dørside. Kun når en tredje bilbarnestol brukes i kjøretøyets midtre sitteposisjon kan SIP-bøylen tas av – men bare på den siden som er inn mot midten av bilen, og ikke på dørsiden.

  Muligheten for å montere tre iZi Flex FIX i-Size-beltestoler på rad avhenger hovedsakelig av bilen og hvor ISOfix-festene er montert i bilsetet. Hvis det er mulig, bør du bruke ISOfix på alle tre bilbarnestolene. Dette er normalt bare mulig i biler med tre separate seter på andre seterad. Hvis det er mindre plass, eller hvis det bare er to ISOfix-fester og disse er plassert litt på sidene, kan du bruke BeSafe iZi Flex i-Size-bilbarnestolene med kun kjøretøyets belter – og uten ISOfix.

 • Hos BeSafe er vi alltid på utkikk etter de beste løsningene, og vi utformer våre barneseter for situasjoner i det virkelige liv – ikke bare for forhåndsdefinerte tester i et laboratorium. Våre erfaringer og tester har vist at SIP og SIP+ gir barnet bedre sikkerhet, fordi de reduserer belastningen på barnet betydelig ved en eventuell sidekollisjon. Selv om BeSafe iZi Flex FIX i-Size også er godkjent uten SIP+ og SIP-bøylene, bør du alltid strebe etter best mulig sikkerhet for deg selv og barnet ditt. Derfor anbefaler vi at du alltid bruker den avtakbare SIP-bøylen mot dørsiden, og også SIP+, såfremt det er nok plass.

 • I BeSafe er vi alltid på utkikk etter de beste løsningene, og vi utformer våre bilbarnestoler for situasjoner i det virkelige liv – ikke bare for forhåndsdefinerte tester i et laboratorium. Våre erfaringer og tester har vist at SIP og SIP+ gir barnet bedre sikkerhet, fordi de reduserer belastningen på barnet betydelig ved en eventuell sidekollisjon. Men BeSafe iZi Flex FIX i-Size er også godkjent uten disse. Du bør alltid strebe etter best mulig sikkerhet for deg selv og for barnet ditt. Derfor anbefaler vi også at du alltid bruker de avtakbare SIP-ene og SIP+ på iZi Flex FIX i-Size mot bildøren, såfremt det er nok plass.

 • BeSafe iZi Flex FIX i-Size er sertifisert både med og uten bruk av ISOfix-forankringen. Hvis ISOfix-forankringen er tilgjengelig, er det alltid bedre å bruke dette, da det sikrer bilbarnestolen bedre når det ikke er noe barn i stolen (og bilbeltet brukes ikke til å sikre setet uten barn i). Sikkerheten er så godt som lik både med og uten bruk av ISOfix-forankringen.

 • Ja, BeSafe iZi Flex FIX i-Size kan absolutt brukes uten at ISOfix er montert. Men når ISOfix er tilgjengelig, kan du bruke ISOfix til å sikre beltestolen optimalt også når ikke barnet sitter i den.

 • BeSafe iZi Flex FIX i-Size er konstruert for å gi optimal sidekollisjonsbeskyttelse ved bruk av energiabsorberende EPS-skum, SIP-bøyler og SIP+. Konstruksjonen trenger ingen SIR-konstruksjon for å sikre optimal ytelse ved en sidekollisjon.

 • BeSafe iZi Flex FIX i-Size har to hoftebelteføringer som innspenningspunkter for hoftebeltet. Dette er en ytterligere forbedring sammenlignet med BeSafe iZi Up FIX.

 • Ja, vi har utformet PAD+ slik at den enkelt kan monteres både på venstre og høyre side.

 • PAD+ monteres rundt kjøretøyets skulderbelte, så høyt som mulig – slik at den berører hodestøtten.

 • PAD+ bør alltid plasseres rundt kjøretøyets belte, mellom barnets bryst og hake. Dette gir best sikkerhet.

 • Formen til PAD+ er nøye utformet for barnets sikkerhet og komfort. Komforten forbedres ved å plassere en myk pute mellom halsen og den skarpe kanten på skulderbeltet. Sikkerheten forbedres ved å plassere en myk pute mellom haken og brystet for å dempe støtet fra haken mot brystet om en frontkollisjon skulle inntreffe.

 • PAD+ er en tilleggsfunksjon som forbedrer barnets komfort og sikkerhet, og skal alltid brukes med iZi Flex FIX i-Size. Setet leveres med én PAD+, som skal plasseres på kjøretøyets skulderbelte. Komforten forbedres ved at det kommer en myk pute mellom halsen og den skarpe kanten på skulderbeltet. Sikkerheten forbedres ved at det plasseres en myk pute mellom haken og brystet, for å dempe støtet fra haken mot brystet dersom en frontkollisjon skulle inntreffe. Hvis du flytter iZi Flex FIX i-Size fra et kjøretøy til et annet eller fra den ene siden av bilen til den andre, må du også flytte PAD+ med setet.

 • iZi Flex FIX i-Size tilbyr mange justeringsmuligheter, slik at den passer perfekt for barn mellom 100 og 150 cm. Beltestolen tilpasses også enkelt etter barnets høyde med et av håndtakene – det er ett håndtak på hver side, slik at setet kan justeres fra begge sider. Dette kan gjøres mens barnet sitter i bilbarnestolen, slik at du raskt kan justere den perfekt. Hodestøtten skal justeres slik at kjøretøyets setebelte føres gjennom skulderbelteføringene i 90 graders vinkel, over barnets skuldre. For å oppnå optimal sittestilling kan du også justere hvor tilbakelent iZi Flex FIX i-Size skal være. Dette må gjøres før du setter på setebeltet, for å unngå å få slakk i setebeltet. Setebeltet må også strammes godt. Når dette er gjort, vil hoftebelteføringen føre setebeltet i riktig posisjon over barnets kropp.

 • ‘i-Size’-regelverket er et sett med regler for bilbarnestoler, som reguleres av FN. Dette er det nyeste regelverket for bilbarnestoler, og inneholder krav som skal gjøre det enklere og sikrere å kjøpe riktig bilbarnestol til barnet. i-Size-reglementet stiller strengere krav enn tidligere regelverk og skal også gjøre det enklere for brukerne å finne en bilbarnestol som passer i deres bil.

 • Barnet bør sikres i en beltestol så lenge som mulig, til barnet når en høyde på 150 cm. Sjekk også trafikkforskriftene som gjelder i ditt land. Noen land begrenser bruken til barnet når en høyde på 135 cm høyde, mens andre land krever bruk til barnet er 150 cm.

 • BeSafe iZi Flex FIX i-Size er sertifisert i henhold til UN R129-02, i kategorien “i-Size-beltestol”, med størrelsesbegrensninger i bredden på 44 cm. Dette skal garantere at barnesetet passer i alle i-Size-merkede kjøretøyseter, og også i alle ISOfix-merkede kjøretøyseter. Beltestolen i kategorien “i-Size-beltestol” kan kun brukes til barnet er 135 cm. BeSafe iZi Flex FIX i-Size er også sertifisert i henhold til UN R129-02 i kategorien “Specific vehicle” for barn mellom 135 og 150 cm stående høyde.

  I noen kjøretøy kan bruk med barn over 135 cm føre til at beltestolens hodestøtte kommer i kontakt med deler av bilens interiør. Dette er typisk for sportsbiler, men svært sjelden i familiebiler. BeSafe anbefaler å prøvemontere bilbarnestolen på alle sitteplasser der det skal brukes, og kontrollere montering, tilgjengelig plass i kjøretøyet og plassering av barnet, for å sikre at bilbarnestolen passer for ditt bruk.

 • I UN r129-reglementet («i-Size«) er klassifiseringen av bilbarnestoler endret fra vekt i kilogram til barnets stående høyde i centimeter, siden foreldre ofte vet mer nøyaktig hvor høye barna deres er. Dette gjør det enklere å velge den rette (og tryggeste) bilbarnestolen. iZi Flex FIX i-Size er designet for å sikre et barn på en svært god måte gjennom hele høyde-intervallet, uavhengig av den ISOfix-relaterte vektbegrensningen.

RÅD FRA BESAFE

SIKKERHET I BIL

 • Tykke vinterklær bør ikke brukes under selene på stolen. Dersom det skjer en ulykke, vil tekstilene klemmes sammen og skape et rom mellom barnet og selen. Det vil si at selene ikke vil oppnå ønskelig grep rundt barnet.

 • I noen biler sitter ISOfixfestene veldig dypt. Det kan da være lurt å holde basen i ca 45 graders vinkel i det den klikkes inn. Dette gir bedre tilgang til festene. Vær obs på at dype ISOfixfester kan gi basen en uheldig vinkel. I ekstreme tilfeller kan det da være bedre å montere uten base.

 • Internbeltene skal være så stramme som mulig, det skal maks være plass til to fingre mellom barnekroppen og internbeltene. Det er svært viktig med stramme internbelter, spesielt ved fremovervendte bilstoler.

 • Etter at den bakovervendte bilstolen er montert, skyves forsetet tilbake slik at det er i kontakt med bilstolen, for å hindre at bilstolen slås inn i forsetet i tilfellet av kollisjon. Dersom dette ikke er mulig å få kontakt mellom forsetet og bilstol skal avstanden være minst 25 cm.

 • Løse internbelter kan være livsfarlig, særlig ved fremovervendt bilstol. Beltene må strammes godt, eventuelt kan beltesamler benyttes for å holde beltene sammen.

 • ISOfix er et system for festing av bilstoler i bil. Det består av to solide metallhaker som befinner seg mellom rygg- og sittedelen i bilstolen. Bilstoler med ISOfix har to ISOfixarmer som klikkes inn i disse metallhakene. I tillegg har barnestolen et tredje støttepunkt vanligvis i form av et støtteben som lener mot bilgulvet.

  Bilstoler med ISOfix er gjennomgående svært enkle å montere, noe som gir sterkt redusert risiko for feilbruk. Erfaringsmessig er en stor andel av tradisjonelle bilstoler feilmontert og en feilmontert bilstol kan være en falsk trygghet. ISOfixsystemet gir økt sikkerhet, siden risikoen for feilmontering er minimal.

 • Bilstolens vinkel, når den er montert, varierer med bilstolens vinkel og form. I utgangspunktet bra å sitte så rett som mulig i tilfellet av kollisjon (fordi kreftene fra kollisjonen da fordeles jevnere utover kroppen).

  Sitter barnet derimot for opprett, vil hodet falle framover. Dette løses best ved å montere bilstolen så stramt at noe av luften i polstringen (og dermed den uheldige vinkelen/formen) fjernes: ta ut krykkelåsen på støttebeinet. Legg en hånd på toppen av bilstolen og press kraftig slik at støttebeinet blir et hakk eller to kortere. Etterstram med skralle (og forankringsseler, dersom det er en beltemontert bilstol) slik at støttebeinet er plantet godt i gulvet og stolen står helt fast. Sett deretter i krykkelåsen igjen. Start ev. monteringen forfra.

 • Barn er betydelig mykere enn oss voksne og lider ikke av å sitte med bøyde ben. Det viktigste er å beskytte barnets hode og nakke. La derfor barnet sitte i en bakovervendt bilstol så lenge som mulig.

UN R129 (FASE 1)