Vi gjør dette for barna!

BeSafe har utviklet bilbarnestoler i over 50 år. Mye har endret seg disse årene, men vårt fokus har alltid vært det samme: Barnas sikkerhet. Med en klar visjon – at ingen barn skal bli skadet i bilulykker – bruker vi virkelighetens verden som utgangspunkt. Analyser av hva som skjer i en virkelig kollisjon viser at det kreves mer enn bare “teoretisk” testede eller godkjente produkter for å lykkes. Vi gjør ikke ting slik alle andre gjør; vi designer for hva som kan skje i virkelighetens verden, og ikke bare i laboratorietester. Noen kaller oss annerledes. Vi kaller det riktig.

“It takes true engineering and smart innovations to achieve our goal and we will never get satisfied!”

Med barn og virkelighetens verden i fokus, kreerer vi det beste utgangspunktet for å designe bilbarnestoler som reduserer skader og redder liv. Men, vi kommer aldri til å bli helt fornøyde! Nye innovasjoner utvikles stadig for å gjøre produktene våre enda sikrere og enda mer brukervennlige.

Det er selvsagt ditt ansvar, som forelder, å velge den riktige bilbarnestolen for barnet ditt – basert på alder, vekt og andre forhold. Det er vårt ansvar som produsent å forsikre oss om at våre produkter gir så god sikkerhet som mulig, hver dag, hele året!

Dette er virkeligheten

Et nyfødt barns hode veier om lag 25 % av barnets totalvekt. I en kollisjon blir babyens hode og nakke utsatt for ekstrem belastning. Om lag 47 % av alle ulykker er frontkollisjoner; den vanligste og også farligste ulykkestypen, siden hastigheten ofte er høy. Ved en frontkollisjon blir nakkebelastningen fem ganger så høy i en fremovervendt bilbarnestol sammenliknet med en bakovervendt bilbarnestol.

BeSafe anbefaler at barn sikres bakovervendt så lenge som mulig. Men, vi må ikke glemme at de små barna vokser. Mye skjer i løpet av barnets første fire år, og bilbarnestolen må gi høyeste grad av sikkerhet gjennom hele brukstiden. Siden sidekollisjoner står for rundt 25 % av alle kollisjoner, er det ekstremt viktig at også sidekollisjonsbeskyttelsen vokser i takt med barnet. I løpet av de første fire årene vokser barnet rundt 55 cm i høyden, og vekten øker med rundt 15 kg. Bilbarnestolen skal med andre ord være like god for babyen som for det eldre barnet som bruker den.

BeSafe 6 sikkerhetsinnovasjoner

Sikker og enkel montering

En sikker og enkel montering av bilbarnestolen i bilen betyr alt for at barnet ditt skal være trygt i bilen. BeSafe jobber konstant med videreutvikling og innovasjoner rundt monteringsprosessen, for å gjøre det så enkelt som mulig. BeSafes ISOfix-bilbarnestoler er utstyrt med tydelige indikatorer som forteller når bilbarnestolen er montert korrekt – både visuelt og med alarmer. Dette gir deg som forelder en ekstra trygghetsfølelse.

Viktigheten av god sidekollisjonsbeskyttelse

Korrekt plassert sidekollisjonsbeskyttelse reduserer belastningen på barnet ved en sidekollisjon. Alle BeSafe-bilbarnestoler er utstyrt med SIP – Side Impact Protection. I tillegg har vi utviklet en ekstra sidekollisjonsbeskyttelse; SIP+ – Side Impact Protection +. En ny, innovativ løsning med energiabsorberende materiale som reduserer belastningen på barnets hode og nakke med ytterligere 20 %.

Vokser med barnet ditt

Barn vokser og endrer seg, og det er ekstremt viktig at bilbarnestolen gjør det samme. BeSafes bilbarnestoler vokser med barnet på flere måter, og i flere nivåer. Internbeltene kan enkelt justeres til barnets høyde, og puter kan tas vekk for å sikre at barnet er plassert riktig i bilbarnestolen gjennom hele brukstiden. Justerbar hvilestilling gir også barnet maksimal komfort, uavhengig av alder.

Bedre benplass – lengre brukstid

En av de vanligste årsakene til at foreldre snur barnet til fremovervendt sitteposisjon for tidlig, er frykten for dårlig benplass. BeSafe har utviklet ny teknologi som gir barnet bedre benplass, og dermed en lengre brukstid bakovervendt. Husk også at barn er svært fleksible, og at bøyde ben ikke er noen sikkerhetsrisiko.

Brukervennlighet

Uansett hvor sikker en bilbarnestol er, er den uten nytte om den ikke brukes korrekt. Vi i BeSafe jobber derfor hardt for at produktene våre skal være brukervennlige. Et eksempel: Et smart internbeltesystem med magneter gjør det enkelt å plassere barnet i setet. Slike egenskaper har vi utviklet for å gjøre hverdagen enklere.

Fleksibilitet

Alle familier har ulike livsstiler, og dette krever fleksible løsninger fra våre bilbarnestoler. Justerbare ISOfix-armer sparer plass i bilen når barnet er lite, og løsningen med en base og to bilbarnestol-produkter øker brukervennligheten og gjør det enkelt å bytte mellom to biler. Våre babystoler er lette, og enkle å bære. De kan klikkes på de fleste moderne barnevognunderstell, og er en perfekt del av et Travel System.

BeSafe-iZi-Flex-FIX-i-Size-ADAC_EN

Flotte, uavhengige testresultater for BeSafe-bilbarnestoler

I løpet av de to siste årene er alle fire UN R129-godkjente BeSafe-bilbarnestoler testet av de uavhengige tyske testinstituttene ADAC/Stiftung Warentest.

I 2016 var tre BeSafe-bilbarnestoler med i testen, og iZi Kid X2 i-Size fikk det historisk gode sikkerhetsresultatet 1,1, og ble presentert som testvinner i sin kategori (for barn cirka 1-4 år) av ADAC. Det innovative iZi Modular-konseptet ble også testet av ADAC/Stiftung Warentest i 2016, og fikk de flotte testresultatene «Veldig god» og «God» som sikkerhetsscore, og totalresultatet «God» for alle elementene i konseptet.

I 2018 ble iZi Flex FIX i-Size den første UN R129-godkjente beltestolen med høy rygg som noen sinne var med i denne testen, og fikk resultatet «God» i alle testede kategorier. Dette er den eneste bilbarnestolen i testen som har klart å kombinere den enestående sidekollisjonsscoren 1,2 med gode resultater for «plass til barnet» og «plassbruk i bilen».