ADAC/Stiftung Warentests bilbarnestol-test 2016

I mai hvert år publiserer ADAC og Stiftung Warentest, sammen med ICRT (International Consumer Research & Testing), Europas største bilbarnestol-test. Noen av de nyeste bilbarnestolene på markedet testes og rangeres. Hvilke bilbarnestoler som er med i testen, er konfidensielt frem til testen publiseres. I tillegg publiserer ADAC og Stiftung Warentest hver høst et supplement til den samme testen.

Tre BeSafe-bilbarnestoler var med i vårutgaven av ADAC/Stiftung Warentests bilbarnestol-test. Først vår oppdaterte iZi Kid X2 i-Size, som ble lansert sent i 2015, og i tillegg vårt nye bilbarnestol-konsept iZi Modular – bestående av BeSafe iZi Go Modular i-Size, iZi Modular i-Size, og iZi Modular-base, alle lansert høsten 2015. Siden BeSafe iZi Go Modular i-Size kan monteres både med og uten basen, ble den testet i begge konfigurasjonene. iZi Modular i-Size ble testet med iZi Modular i-Size-base, siden den ikke kan monteres uten.

Hva er ICRT, ADAC og Stiftung Warentest?

ICRT, the International Consumer Research Organization, er en verdensledende organisasjon som utfører fellestester og som setter rammer for testing av ulike produktgrupper. For eksempel er ICRT grunnleggende medlem av Euro NCAP, en av verdens største kollisjonstester. ICRT implementerer og gjennomfører sine bilbarnestoltester sammen med Stiftung Warentest. Resultatene fra denne testen publiseres av nasjonale organisasjoner i hvert enkelt land, feks “Råd och Rön” i Sverige og “Which?” i Storbritannia.

Stiftung Warentest er et uavhengig selskap og Tysklands ledende forbrukertestorganisasjon. De aksepterer ikke noen form for annonsering, og er delvis offentlig stiftet. Dette sikrer deres uavhengighet. Hvert år de utfører bilbarnestoltester sammen med ADAC.

ADAC er en bilinteresseorganisasjon i Tyskland som organiserer tester av bilbarnestoler. Med over 16 millioner medlemmer og et magasin som blir trykket opp i 14 000 000 eksemplarer, er dette Europas største bilorganisasjon. ADAC er kjent som en av de viktigste testerne av bilbarnestoler i Europa.

Kriterier og evalueringer

Testene som utføres av ADAC kan defineres som en ekstrem-test. Hastigheten og belastningen i testene overgår de i Europeisk Standard-godkjenningssystemet, og er nesten på samme nivå som Euro NCAP for biler. Kjernen i testen er to ulike kollisjonstester: En frontkollisjon, og en sidekollisjon.

Testen utføres i et ekte bilkarosseri, for å være så realistisk som mulig. Bilen som ble brukt i 2016-testen var den nyeste utgaven av Volkswagen Golf. Den nyeste generasjonen av Q-dummy-kollisjonstest-dukker som ble brukt i 2016-utgaven av ADAC/Stiftung Warentests bilbarnestol-test gir svært detaljert informasjon.

Men, testen består også av en del der det fokuseres på mer subjektive evalueringer. Egenskaper som brukervennlighet, risiko for feilbruk, komfort for barnet, kvalitet på trekket, opplevd kvalitet, plass i bilen, brukermanualen, hvor enkelt rengjøring er og så videre, blir evaluert.

Dette er selvsagt viktige elementer for en bilbarnestol. Likevel, av og til kan vi se at de to ulike delene av testen motstrider hverandre. Og selv om både ADAC og Stiftung Warentest vektlegger de to deltestene 50-50, er vi i BeSafe klare i vårt valg: Sikkerhet er alltid det viktigste for oss.

Topp sikkerhetsresultat for BeSafe-bilbarnestoler

Vi er stolte av å kunne fortelle at BeSafe iZi Kid X2 i-Size oppnådde fantastiske resultater og ble presentert som testvinner i sin kategori (ca. 1-4 år) hos ADAC.

iZi Kid X2 i-Size, som allerede har passert den svenske Plus Test med suksess, fikk det oppsiktsvekkende sikkerhetsresultatet 1,1 – det beste resultatet blant de 66 bilbarnestolene for barn 1-4 år oppført i ADACs testarkiv.

Vårt nye og innovative iZi Modular-konsept har også blitt testet av ADAC/Stiftung Warentest, og oppnådde “Veldig god” og “God” som sikkerhets-resultat, og totalscoren “God” for alle elementene i konseptet.